Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde konferans salonunda düzenlenen “Tarsus ve Bölge Turizmi” etkinliğinde, Tarsus’un turizm potansiyelinin en üst seviyeye çıkarılması için ortak bir çalışma çağrısı yapıldı ve Tarsus’un eşsiz tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin turizmde daha etkin kullanılması gerektiği vurgulandı.
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Uluslararası Slow Food Ağı Konsey Üyesi Yasmina Selfun Lokmanoğlu, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay ve Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç konuşma yaptı.
Tarsus TSO Başkanı Koçak’tan Turizmde İş Birliği ve Hızlı Proje Çağrısı
Toplantının açılışında konuşan Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, Tarsus’un turizm potansiyelini vurgulayarak tüm paydaşları iş birliğine ve bekleyen projelerin de hızla hayata geçirilmesi çağrısında bulunarak, şunları söyledi:
“Önümüzde yepyeni ufuklar açan bir fırsat var: Çukurova Uluslararası Havalimanı. Bu stratejik yatırımın sunduğu imkânları en iyi şekilde değerlendirerek, yıllardır bekleyen turizm projelerimizi artık hayata geçirmeli ve şehrimizin turizm altyapısını ivedilikle güçlendirmeliyiz. Tarsus’un sadece güçlü sanayisiyle değil, aynı zamanda turizm ve gastronomi alanlarında da hak ettiği yeri alması için yoğun çalışmalar yürütmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu bağlamda, bölgemiz için hayati önem taşıyan 12 bin yatak kapasiteli Mersin Tarsus Turizm Gelişim Bölgesi’nin bir an önce hayata geçirilmesi elzemdir. Tarsus’umuzun turizm alanları, ne yazık ki tam 20 yıldır tahsis edilmiş olmasına rağmen hala beklemektedir. Yatırımcılarımızın daha fazla zaman kaybetmeden harekete geçmelerini önemle rica ediyoruz.’’

Uluslararası Slow Food Ağı Konsey Üyesi ve Tarsus Sözcüsü Yasmina Selfun Lokmanoğlu’nun sürdürülebilir turizm ve yerel değerlerin korunması üzerine yaptığı sunumun ardından, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Tarsus’un Mersin turizmi içindeki stratejik önemine değindi.
Doğanay: Tarsus, Mersin’in Turizm Kapısı Olacak
Doğanay konuşmasında, “Tarsus, binlerce yıllık tarihi, eşsiz coğrafyası, farklı kültürlere ev sahipliği yapmış olması ve barışın, kardeşliğin kenti kimliğiyle gerçekten de bir dünya gibidir. Ancak ne yazık ki, henüz dünya Tarsus’un bu zenginliklerinin farkında değil. ‘Tarsus bir dünya ama bir dünya Tarsus değil’ sözü, işte bu potansiyeli ve yapılması gereken çalışmaları en güzel şekilde özetliyor. Sahip olduğu tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleriyle Tarsus, Mersin’in turizme açılan en önemli kapısı olma potansiyeline sahiptir. Ayrıca, bölgemizin önemli ulaşım akslarından biri olan havalimanının burada bulunması, Tarsus’un turizmdeki avantajını daha da artırmaktadır. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak Tarsus’un bu potansiyelini desteklemek ve ulusal ile uluslararası alanda tanıtımını yapmak için her türlü iş birliğine hazırız” ifadelerini kullandı.

Başkan Boltaç: Tarihi ve Kültürel Mirasla Modern Turizmi Buluşturacağız
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ise konuşmasında, Tarsus Belediyesi olarak şehrin turizm altyapısını güçlendirmek ve tanıtımını yapmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Başkan Boltaç, “Tarsus’u turizmde hak ettiği yere taşımak için bugüne kadar pek çok çalışma gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Şehrimizin tarihi ve kültürel mirasını koruyarak, modern turizm anlayışıyla Tarsus’u cazibe merkezi haline getirmek önceliklerimiz arasındadır” dedi.
Turizm paydaşlarının yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, bölgenin turizm potansiyeli detaylı bir şekilde ele alındı ve katılımcılar, bölgenin turizm geleceğine yönelik fikir alışverişinde bulunarak verimli bir paylaşım ortamı oluşturdu.
Etkinliğin sonunda, Tarsus turizmine yaptığı değerli katkılar ve yakın zamanda kazandığı Golden Apple ödülü dolayısıyla Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’a çerçeveli bir teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi. Ayrıca, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay’a da Tarsus’un turizm değerlerini yansıtan özel bir plaket ve çiçek sunularak etkinliğe olan katkıları için teşekkür edildi.

