Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ve Nişantaşı Eğitim Vakfı işbirliğinde Tarsus İl Çalıştayı yapıldı. Tarsus TSO ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayda Tarsus’un il olma süreci değerlendirilerek yapılması gereken adımlar tartışıldı. Tarsuslu kanaat önderleri, kentin artan nüfusu, dinamikleri ve elde ettiği yeni fırsatları göz önünde bulundurulduğunda il olmasının gereklilik haline dönüştüğünü vurguladılar.
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Nişantaşı Eğitim Vakfı ile birlikte düzenlediği ‘’Tarsus İl Çalıştayı’’nda Oda/Borsa, çeşitli meslek kuruluşları başkanları ve yöneticileri ile basın kuruluşlarının temsilcilerini konuk etti.
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak çalıştayın açılışında, Tarsus’a ilçe gömleğinin dar geldiğini, il olması için geçerli çok sayıda faktörün bulunduğunu belirterek, ‘’Tarsus’un nüfus yoğunluğu, tarım başta olmak üzere ülke ekonomisine sunduğu katkı ve kültürel mirasıyla ilçe kabuğuna sığmadığı, elde ettiği yeni fırsatlarla da ilçe gömleğinin dar geldiği artık daha net olarak görülüyor. İl olmak şart oldu. Gereklilik ve ihtiyaç halini aldı. Tarsus’a il statüsünün kazandırılmasıyla ilgili girişimlerin olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz” dedi.
Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu Dr. Levent Uysal da Tarsus’u el birliğiyle il yapmaya çalışacaklarını vurgulayarak, taslak çalışma planlarını hazırladıklarını bu noktada kanaat önderlerinin görüşlerinin önemli olduğunu ifade etti. Elde edilen görüş ve çıktılar neticesinde de hazırlayacakları çalıştay raporunu meclis ve ilgili bakanlıkların gündemine taşıyacaklarını belirten Dr. Uysal, ‘’Tarsus’un il olması için hep birlikte elimizden geleni yapacak, bu işe gönül vereceğiz.’’diye konuştu.
Daha sonra İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Altuntaş, Tarsus ile ilgili kapsamlı bir sunum yaptı. Ardından taslak çalışma planı ve nasıl bir yol izlenmesi gerektiği üzerine katılımcıların görüşleri alınarak il olma süreci enine boyuna masaya yatırıldı.